HotelEger4

Balvany

royal2015

ogh

Vállalati HR-esettanulmányok

Menedzserképző Központ XIII. HR Konferencia

2018. november 27. (kedd)
Budapest, Danubius Hotel Astoria City Center

Az esemény részvételi díja: 26 000 Ft + áfa

November 21-ig (szerda) történő jelentkezés esetén 23 000 Ft + áfa a részvételi díj!

Széttárt kezek, gondterhelt tekintetek, majd a megbeszélésen mindenki a HR-es felé fordítja a fejét. „Találunk erre a feladatra embert?” - hangzik el pár másodpercnyi kínos csönd után az igazgató kérdése. A feszültség tapintható, ami nem véletlen. A gazdaság munkaerőhiányos állapota a fenti beszélgetés tucatnyi variációját hívja életre nap mint nap a Magyarországon működő cégek mítingjein. A HR-es válasza pedig sokféle lehet: átképzés, feladatbővítés, atipikus foglalkoztatási formák előtérbe helyezése, távmunka - hogy csak néhányat említsünk. Természetesen nem mindegy, hogy a szakember mit húz elő a kalapból, ezért érdemes átnézni az esettanulmányokat, és tanulni mások eredményeiből. A Menedzserképző Központ HR-konferenciáján pont ez történik majd. A cél ugyanis az, hogy a főnök kérdését ne kövessék újabb, kínos csönddel teli másodpercek.


Újra HR-konferencia a Menedzserképző Központ szervezésében! Az e félévi, soron következő rendezvényünk valamelyest eltérő lesz az eddigiektől: a vállalati HR-esettanulmányokat bemutató eseményen számos gyakorlat, tanulság, példa kerül terítékre. A 30 perces, tartalmas előadások közötti szünetben  – a felfrissülés mellett – kapcsolatépítésre is lehetőség lesz.

 

A rendezvény időtartama: 13.00 - 17.00

Moderátor: Lipcsei András ügyvezető igazgató, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Int. Kft.

 

A TÉMÁINKBÓL

 ■  Üvegplafontörők – egy női vezetőfejlesztő program tapasztalatai
Batta Mária főosztályvezető, Humánerőforrás Gazdálkodási Igazgatóság, OTP Bank Nyrt.
Nagy Judit, executive coach, tréner, kommunikációs szakember, műsorvezető

 ■  Teljesítménymenedzsment rendszer megújítása
Kialakított HR rendszereinket sok hatás éri mind belső vállalati, mind külső piaci vagy szabályozói szempontból. Időről időre hozzá kell nyúlnunk a meglévő rendszereinkhez annak érdekében, hogy a legjobb támogatást nyújtsuk az üzleti területek felé és egyben kiaknázzuk a megújításban rejlő lehetőségeket. Változtatni azonban sosem könnyű, a megfelelő tervezéssel, együttműködő megvalósítással és kommunikációval sokat tehetünk az új rendszer elfogadása érdekében.
Bába-Szabó Magda HR és kommunikációs igazgató, Generali Biztosító Zrt.

 ■  Kompetenciamérés a tehetséggondozásban
A kompetenciamérések kiválasztásban való használata már több vállalatnál a szervezeti működés részét képezi, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy egy hosszútávon valid eredményekkel szolgáló felmérés ennél sokkal több lehetőséget rejt magában. Egyfajta „diagnosztikai eszközként” használva segítségünkre lehet a kiválasztáson túl egyéni és csoportos fejlesztésben, csapatépítés megszervezésében, készségfejlesztő tréningek hangsúlyainak és hatékony feladatainak megtervezésében. A Praktiker Kft. és a Profiles International Hungary előadásában a felmérések tehetséggondozásban való használatának tapasztalatairól számolunk be.
Rajs-Bóné Bernadett HR koordinátor, Praktiker Kft.
Balázs Regina szervezetfejlesztő tanácsadó, coach, Profiles International Hungary Kft.

 ■  Gamification esettanulmány
YOUnik: vállalati innováció a Nokiánál - egy HR kezdeményezéssel elindított kreatív projekt, avagy Diversity & Inclusion (Diverzitás) játékosan, inspiráló formában
Molnár Borbála Global Leadership Program Manager, HR CoE Leadership Development, Nokia Solutions and Networks Kft.

 ■  Változáskezelés a képzések segítségével
Péter Álmos folyamatfejlesztés, képzések, Böllhoff Kft.
Szirtesi-Nagy Réka, tréner, coach, szervezetfejlesztési tanácsadó

 ■  Az innováció vezetése: Vezetői tapasztalatcsere és tanulás
Egy izgalmas esettanulmányt mutatunk be arról, milyen vezetői viselkedésekkel támogatják az innováció kibontakozását a startup vállalkozások, illetve a nagyvállalatok vezetői. Egy újszerű műhelymunka keretében egymástól tanulnak a vezetők: ennek hozzáadott értékét és hasznát ismertetjük az előadás során. Hogyan fejleszthető a gyakorlatban a vezetői készségek köre, és milyen eszközökkel lehet bővíteni a vezetők eszköztárát annak érdekében, hogy a vállalati innováció eredményes legyen?
Szabados Andrea vezetői coach, tréner, szervezetfejlesztő, A-Coaching
Kulcsár Alice HR, Magyar Telekom Nyrt.
innovatív startup vállalkozások képviseletében: Balogh-Mázi Mária ügyvezető igazgató, DreamJo.bs Zrt.

Weboldalunkra ajánlott rendszeresen visszatérni, mivel előadóink névsorát és a végleges, pontos programot az elkövetkezendő hetekben tesszük közzé.


Bízunk abban, hogy inspiráló szakmai konferenciánkon az Ön vállalatát is a résztvevőink között köszönthetjük! Töltse a délutánt a HR-esettanulmányokkal, találkozzunk az impozáns Astoria Hotelben!


A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

A gépjárművel érkező vendégeink számára parkolási lehetőség a környező utcákban van, közterületen, melynek költsége 08:00 és 20:00 között 440 Ft / óra, valamint azoknak, akik a parkolóházakat részesítik előnyben, a Reáltanoda utca 5. szám alatt található Franklin Házat ajánljuk, melynek díjszabása 600 Ft / óra. Utóbbiban a bankkártyás fizetési lehetőség is elérhető.