DFT

HotelEger4

Balvany

royal2015

ogh

Menedzserképző Központ XIII. HR Konferencia

2018. november 27. (kedd)
Budapest, Danubius Hotel Astoria City Center

Rajs-Bóné Bernadett

Rajs-Bóné Bernadett

Praktiker, HR koordinátor
 
2009-ben kezdtem a Szent István Egyetemen Turizmus és Vendéglátás szakán. Az egyetem alatt hamar egy olyan közegbe kerültem, ahol figyeltünk az emberekre, arra mit szeretnek, mi jó nekik, programokat szerveztünk és felelős voltam a szakirányunkon tanulókért. Ott kezdődött nálam a pezsgés. Nagyon feltöltött, ha tudtam segíteni a szaktársaknak, vagy csak egy jól sikerült esemény után odajöttek a folyosón megköszönni. Az egyetem utolsó évei alatt a Corinthia Hotelben dolgoztam, mint gyakornok. Ez volt az első igazi munkahelyem, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem, sok emberrel ismerkedhettem meg, mivel több pozícióban is kipróbálhattam magam. A kedvenc részem a rotációs programban az volt mikor a recepción nap mint nap kellett segíteni a vendégeknek. A gyakornoki létem után még dolgoztam egy keveset a vendéglátásban majd új irányt kezdtem keresni és végül nem a turizmusban helyezkedtem el.
 
2012-ben a Mind-Diák Szövetkezet/Humán Centrum Kft-nél helyezkedtem el még a diák éveim alatt és mint adminisztrátor kezdtem a munkaügyes kollégáknak segíteni. Ez a cég főleg munkaerő kölcsönzéssel, közvetítéssel és diákmunka szolgáltatással foglalkozik. Szuper jó tapasztalat volt és szerettem volna sokkal többet megtanulni, illetve megismerni a HR szakmáról. Folyamatosan fejlődtem és sikerült előre lépjek. 2016-ban bér- és TB ügyintézőként végeztem a Pallas Oktatási Központban, majd a cégtől 5 év után jöttem el, mint munkaügyi előadó, bérszámfejtő. Nagyon sokat köszönhetek az ott töltött időnek, de úgy éreztem egy kicsit kreatívabb oldalát is szeretném megismerni a szakmának a vállalati oldalról.
 
Így kerültem 2017-ben a Praktikerhez, eleinte itt is mint munkaügyi koordinátor, később - és most is -, mint HR koordinátor dolgozom. Jelenleg elsődlegesen a központi toborzás- kiválasztásért, a céges cafeteria rendszerért, céges rendezvények egy részéért, vezetőképzésért és a Praktiker PRO programért felelek. Úgy érzem, most igazán megtaláltam a helyem. Napi szinten árad a pozitív energia a közvetlen kollégáimtól és azoktól is akiknek a kiválasztásában részt vettem és később a csapatunk tagjai lettek. Sosem unalmas egyik napom sem, egész évben többször jártam az ország áruházait. Részt vettem állásbörzéken, karrier napokon, hétvégi road show-kon. Igyekszem mindig az itt kapott jó dolgokra koncentrálni és ezekből nyerem a mindennapi energiám.
 
A PXT-vel a kiválasztásom alatt ismerkedtem meg. Elsőre ijesztő volt, hiszen egy kiválasztási folyamat mindig tartogat az ember számára izgalmat, félelmet. Az járt a fejemben, na mit fognak rólam mondani, mit tudnak meg? Az eredmény átadás élménye pedig fantasztikus volt. Teljesen elfelejtettem, hogy egy interjúztatási folyamatban veszek részt. Azt gondoltam, erről én mindenképp szeretnék még többet tudni. Jelenleg a HR csapatban én foglalkozom a tesztek értékelésével és feldolgozásával. A csapaton belül is használtuk és nagyon szuper kapukat nyit meg az egymással való közös munka során.
 
Mindenképp szeretném a teszttel kapcsolatos ismereteimet még tovább bővíteni ameddig csak van esély és minél több területen használni.