dijmenteskonzultacio

Menedzserképző Központ VII. HR Konferencia

2015. december 10. (csütörtök)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Bába-Szabó Magda

Bába-Szabó Magda

a Generali Biztosító Zrt. HR, marketing és kommunikációs igazgatója


Bába-Szabó Magda 2011 óta vezeti a hazai piac egyik legnagyobb biztosítója, a Generali Biztosító Zrt. emberi erőforrás területét, 2012 óta emberi erőforrás és kommunikációs igazgatóként, 2015 óta pedig már a marketing terület igazgatásáért is felelős. Jelenleg több mint 80 ember munkáját irányítja, egy 2000 fős szervezet és egy csaknem ugyanennyi külső partnerből álló értékesítési hálózat tevékenységét és üzleti céljait támogatva. Mindig olyan szervezetekben dolgozott, ahol integrált HR megoldások születtek; szakmai hitvallása szerint az emberi erőforrás terület egyfajta "business driver" szerepben tud igazán jól működni, vagyis a HR tevékenység mindenkor üzleti eredményt kell, hogy biztosítson.

Bába-Szabó Magda a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett közgazdász képesítést, majd 1997-től kezdődően szisztematikusan építette fel HR karrierjét, megismerve több iparágat (FMCG, pénzügyi szektor) és több multinacionális nagyvállalat működését. Szakmai életútjának alakítása során lényeges szempont volt számára, hogy a HR valamennyi szakterületét megismerje, és olyan szervezetekben tanulhasson, ahol széleskörű, dinamikus és támogatott HR megoldások születnek. Szakmai pályafutását a toborzás területén kezdte, majd javadalmazási kérdésekben, ezt követően pedig képzési és szervezetfejlesztési témákban mélyült el. A HR különböző szakterületeire vonatkozó ismereteinek integrálásaként váltott 2000-ben HR generalista szerepkörre, amikor is a Coca-Colához igazolt, ahol a több mint 700 alkalmazottat foglalkoztató értékesítési divízió üzleti céljainak megvalósítását támogatta összetett HR eszköztárral és folyamatokkal.

2004-ben visszatért a pénzügyi szektorba, ahol hét éven át a K&H Bank humánerőforrás-fejlesztésért és vezetői fejlesztésért felelős HR főosztályvezetőként irányította a vállalat ez irányú tevékenységét, beleértve a toborzás-kiválasztást, képzés-fejlesztést, valamint a tehetség és karriermenedzsment különböző aspektusait. 2010-ben HR-vezetőként a HR-tevékenységek teljes spektrumát irányította a belga anyacég IT-ra specializálódott magyar fiókvállalatánál

2011-ben Magda felkérést kapott az olasz tulajdonú Generali Biztosító HR vezetői szerepkörére, ahol a mintegy 2000 fős szervezetben egy év alatt teljesen új alapokra helyezte a HR támogatás rendszerét. Új HR struktúrát honosított meg, amely egyrészt az általa bevezetett HR üzleti partneri rendszerre, másrészt a kiemelt vezetők fejlesztésére és a képzési rendszerek megújítására helyezi a hangsúlyt. 2012-től már igazgatóként vezeti a biztosító HR, Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, ahol csaknem 70 ember munkáját irányítja, támogatva a vállalat új stratégiáját és üzleti céljait.

Feladatai közé tartozik a változáskezelés támogatása és a vállalati kultúra fejlesztése, valamint az olyan szervezetfejlesztési és vezetői fejlesztési célok, mint a tehetséggondozás, a kulcsember-program, vagy az utánpótlás-nevelést támogató generációs nyitás program. Irányítása alatt vezette be a vállalat a teljesítmény menedzsment rendszert és a kompetencia-modellt, amely többek között egy közvetlenebb összefüggést épít ki a teljesítmény és a javadalmazás között. A kommunikációs terület felügyeletével a vállalat külső és belső márkaértékének növelését és a közösségépítést tekinti fő célkitűzésének. A marketing terület csatlakozását kiemelkedő lehetőségként éli meg, mivel ezáltal több lehetősége adódik a HR és az üzlet még közelebbi, egymást erősebben támogató működésének biztosítására.  Fontos törekvése emellett a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése a biztosító életében a hosszútávon fenntartható, magas színvonalú munkavégzés és a munkatársi elégedettség érdekében.

Magda két kisfiú édesanyjaként igyekszik maga is megvalósítani a vállalatnál szorgalmazott munka és magánélet egyensúlyát: szabadidejében a család ad erőt és nyújt feltöltődést számára, de szívesen utazik és ismer meg új embereket, kultúrákat is.