dijmenteskonzultacio

Menedzserképző Központ VIII. HR Konferencia

2016. május 24. (kedd)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Kelemen Zoltán

Kelemen Zoltán

1997-ben technikusi bizonyítványt szereztem a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskolában gépgyártástechnológusként.
A szakmámban elhelyezkedve szülővárosom, Mátészalka egyik meghatározó gyárában, a MOM-ban kezdtem el dolgozni közvetlenül a középiskola után, ahol az informatikai érdeklődésem kiteljesítését megcélzandó, távoktatás keretében beiratkoztam a Gábor Dénes Főiskola Informatikus mérnök képzésére. A diploma megszerzése után még rövid ideig gépgyártás-technológusi, majd részlegvezetői munkakört töltöttem be egy másik helyi vállalat, a HOYA progresszív szemüveglencse-gyártó üzemében.
Mivel az egóm táplálásához kellett egy egyetemi szintű diploma, rövid út vezetett a Debreceni Egyetem Informatikai karára. Az egyetemi évek alatt szülővárosomat elhagyva Debrecenbe költöztem és néhány hónapra a Tiszántúli Környezetvédelmi Felügyeletnél belekóstoltam az informatikai munkák világába is, amit nagyon élveztem, viszont úgy éreztem, maga a közszféra nem szolgálná a karrier ambícióimat, ezért szétnéztem az álláspiacon. Az Adecco segítségével indított álláskeresésem kimeneteleként pár héttel később már az ő kötelékükben szolgáltam Toborzási és kiválasztási tanácsadóként. Ez volt a HR felé vezető utam első lépése.
Másfél év után cégen belül váltottam az egyik budapesti irodánkba, ahol az IT és műszaki toborzást végző csapatot vezettem. Nagyon élveztem a partnerek sokszínűségét és a folyamatos ügyfélkapcsolattartást, viszont hiányzott, hogy közelebbről figyelemmel kísérhessem a jelöltjeim pályáját, szakmai fejlődését.
Három adeccos évet tudtam magam mögött, amikor egyik ügyfelunk kapcsolattartója anyai örömök elé nézett, s az ő pozícióját megpályázva vetettem meg a lábamat a vállalati oldalon, az Ericssonnál. Azóta is hálás vagyok a férjének a két gyerekért!
A kilencéves ericssonos munkám mellett az élethosszig tartó tanulás jegyében a Corvinus Humánerőforrás menedzser képzésén formalizáltam a HR-es tudásomat, majd a BME oltárán újabb kétévnyi szombatot és néhány éjszakát áldozva MBA fokozatot szereztem.
Közben voltam Toborzási Tanácsadó, HR Tanácsadó, HR Manager és jelenleg Vezető HR Generalista.