dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

„Növekvő értékteremtés – a HR napjainkban”

Menedzserképző Központ HR Konferencia

2012. november 29. (csütörtök)
Danubius Hotel Gellért, Budapest

Az esemény részvételi díja: 26 000 Ft + áfa

! Egy vállalattól két vagy több fő regisztrációja esetén 5% kedvezmény

A rendezvényen egy 100 000 Ft értékű önismeret, önfejlesztés, karrier-tervezés, motiváció, hatékonyság-javítás teszt-csomag kerül kisorsolásra a Profiles International Hungary Kft. felajánlásával, amit a nyertes saját maga, vagy akár az általa kiválasztott kollégája, illetve partnere, ügyfele használhat fel.

12.05 – 12.25 Regisztráció
12.25 - 12.35 Moderátori megnyitó
Szügyi György elnök-vezérigazgató,
Euromenedzser Tanácsadó és Képzési Központ Kft.;
alelnök, Humán Szakemberek Országos Szövetsége
12.35 – 13.00 Szervezeti struktúrák és támogató rendszerek - merre tart a világ?
Milyen szervezeti struktúrák alakulnak a világ fejlett térségeiben és miért? Milyen következményekkel jár ez a HR szervezetekre, a HR vezetőkre és az informatikai megoldásokra? A toborzási piac átalakulása.
K. Szabó Zoltán értékesítési igazgató, NEXON

13.00 – 13.30

Szervezeti kultúraváltás
A szervezetfejlesztési program néhány éve egyre több vállalatvezetőt foglalkoztat, többek között a gazdasági helyzet átalakulása miatt bekövetkező radikális változásoknak köszönhetően.
Az előadásban esettanulmány formájában, az Expressz Magyarország Média Zrt. példáján keresztül válnak megismerhetővé a nehézségek, az elért eredmények és a tapasztalatok.
Korycki Adrienn tulajdonos, ügyvezető igazgató, SALIO Személyzeti Tanácsadó Kft.
13.30 – 14.00 HR stratégia a gyakorlatban
A gazdasági válság hatására a munkavállalók még inkább a saját állásukban és pénztárcájukban gondolkodnak, ezáltal azonban a vállalatok menedzsmentje és a dolgozók akár ellenérdekelt felekké is válhatnak cégen belül. Az állás és a foglalkoztatás féltése gátolja az innovációt, a teljesítményfejlődést a dolgozókban és a szervezet egészében egyaránt. Ez a helyzet odáig eszkalálódhat, hogy az addig egységes egészként működő cég "túlélő üzemmódba" kapcsol, és elkezdi tartalékait felhasználni - ezzel párhuzamosan a különböző egységek, de akár egyének is arra koncentrálják erejüket, hogy saját nélkülözhetetlenségüket bizonyítsák. Ez az önmagát gerjesztő, és pénzben mérhető károkat okozó folyamat azonban megelőzhető. A szervezetben dolgozóknak egyszerre és ugyanúgy kell gondolkodniuk, látniuk a jövőt, csak így vihetik előre a vállalatot a siker útján. Ehhez a vállalati működést átfogó HR stratégiának nem csak alkalmazkodnia kell, hanem aktívan segíteni a fejlődést.
Esettanulmány egy vállalat HR stratégiájának kialakításáról, az alkalmazott eszközökről, folyamatokról, mérésekről, tapasztalatokról.
Bohács Bernadette HR igazgató, Ericsson Magyarország Kft.
14.00 – 14.30 A 25 év alatti fiatalok foglalkoztatási kedvezményeinek várható hatása a diákmunkára
A kormány januártól jelentős kedvezményben részesíti azokat a munkáltatókat, akik 25 év alatti fiatalokat foglalkoztatnak. Világosan kell ugyanakkor látni, hogy a 25 év alatti, még nappali tagozaton tanuló diákoknak nem érdekük ebben a formában munkát vállalni, hiszen elveszhet az előnyük, mire diplomát szereznek, és első munkahelyüket keresik. Az iskolaszövetkezeti szektor tevékenységére is jelentős hatással lehet az új kedvezmény, többféle szempontból is.
A fentieket vizsgáljuk meg röviden a felszólalás során.
Kurdi Ferenc értékesítési vezető, Pannon-Work Zrt.
14.30 – 14.55 

"Aki másokat ismer, okos. Aki magát ismeri, bölcs." (Lao Ce)
Ki profitál többet egy jól felépített személyiségtesztből: a pályázó, vagy a felvételiztető?
A munkaerőpiacon túlkínálat uralkodik. A cégekhez egy-egy pozíció meghirdetése után akár százával is érkezhetnek pályázatok. Hogyan lehet a leghatékonyabban és leggyorsabban kiszűrni, hogy ki az ideális jelentkező a meghirdetett pozícióra? A pályázó milyen vonalak mentén erősítse személyiségét ahhoz, hogy a számára legmegfelelőbb feladatokra jelentkezzék?

János Zsolt MAS vezérigazgató, AWD Magyarország Kft. / KarrierTeszt.hu

14.55 – 15.20

Kávészünet

15.20 – 16.10

Panelbeszélgetés
„Azonnal kell öt munkatárs! Mi ezt így oldjuk meg.”
A létszám növelésére vonatkozó igény gyakran tűzoltó munkával jár. Mindenhol más-más metódus működik: vannak, akik a „social” oldalakon történő gyors merítésre esküsznek, mások a jól bejáratott, nagy álláskereső portálokra tesznek fel hirdetést. Egyes cégek hosszabb távú gyakornoki programokban, az iskolákkal történő összefogásban látják a megoldást, mert így rögtön van "hova nyúlniuk", ha gyorsan munkaerő felvételére van szükség.

Résztvevők:
Bohács Bernadette HR igazgató, Ericsson Magyarország Kft.
Dreska Marianna vezető személyügyi referensek (motorgyártás), Audi Hungaria Motor Kft.
János Zsolt MAS vezérigazgató, AWD Magyarország Kft. / KarrierTeszt.hu
Kurdi Ferenc értékesítési vezető, Pannon-Work Zrt.
Pécsi Ferenc online kommunikációs szakértő, SOREO.BIZ

16.10 – 16.40

Tévedés kizárva? – Kiválasztás tesztek segítségével
Egy új kolléga érkezése mindig kockázattal jár, ha pedig nem foglalkozunk ezzel, akkor csúnyán ráfaraghatunk. Mennyire csökkenthető ez a kockázat, és hogyan tehető igazán hatékonnyá a beillesztés (onboarding)?
Esettanulmány
Székely Gábor partner, Profiles International Hungary Kft.

Partner: Ördög Andrea

16.40 – 17.00 Nők a munkahelyen vagy nők otthon? Hol a helyünk?
Bartus Anita HR junior manager, Mars Magyarország Értékesítő Bt.
17.00 – 17.30 A coaching jelene
Jellemzően milyen iparágban, milyen témakörökben és milyen vezetői szinteken alkalmaznak ma coach-okat a vállalatok a legújabb kutatások szerint? Mik az új coaching trendek?
Hegedűs Dóra ACC elnökségi tag, ICF Magyar Tagozat
17.30 – Programzárás
   
  A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

Az elmúlt években lezajlott racionalizálás, átalakítás szinte minden vállalat humánerőforrás részlegét érintette, miközben a napnál is világosabb elvárásként fogalmazódott meg a HR-szolgáltatás hozzáadott értékének növelése. Kettős kihívásnak kell megfelelni ezen a területen: a munkaerő-gazdálkodást költséghatékonyabbá kell tenni, miközben a termelés színvonalát legalább szinten tartani, de inkább növelni kell. Így a megfelelő munkaerő gyors kiválasztása, hatékony ösztönzése és képességeinek fejlesztése a vállalatok életében kulcskérdéssé vált az elmúlt időszakban, ami a HR-tevékenységek felértékelődéséhez vezetett.

A Menedzserképző Központ konferenciáján HR-esek, HR-tanácsadók és üzleti vezetők osztják meg tapasztalataikat, véleményüket, elvárásaikat többek között a gyors toborzással, a szervezeti struktúrákkal és támogató rendszerekkel, a legjobb jelölt kiválasztásával, a legértékesebb tréningekkel, vagy a szervezeti kultúraváltással kapcsolatban.