dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

Hogyan tovább? Újdonságok a csőd- és felszámolási eljárásban

Menedzserképző Központ Konferencia

2018. február 21. (szerda)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Az esemény részvételi díja: 33 000 Ft + áfa

Február 14-ig (szerda) történő jelentkezés esetén 31 000 Ft + áfa a részvételi díj! A szervező a résztvevők részére vendéglátást és térítésmentes parkolást biztosít.

Előadó: Dr. Csőke Andrea bíró, Kúria

 

A mindennapjainkat sok szempontból meghatározó polgári jog hosszú évtizedekig változatlan rendelkezéseit az utóbbi néhány évben alaposan átfogalmazták. Jóllehet, a Csődtörvényt nem váltotta fel új jogszabály, fél éven belül négyszer is módosították, s ezzel lényegesen megváltozott az eljárásban résztvevők helyzete, jogaik érvényesítésének lehetősége.

A 2017. júliusában, októberében, decemberében és az új polgári eljárásjogi szabályok miatt 2018. januárjában hatályba lépett változtatásokkal a csődeljárás és a felszámolási eljárás is eltér az eddigiektől. Érdemes ezért megállni egy pillanatra, és megvizsgálni az új helyzetet.

Vajon mire kell figyelnie az adósnak és a hitelezőjének, a vagyonfelügyelőnek és a felszámolónak, amikor a jogait próbálja érvényesíteni, illetve a kötelességeinek akar eleget tenni? Mit tegyen, mit tehet a fiduciárius biztosítékkal rendelkező hitelező? Ki minősül biztosított hitelezőnek? Hogyan kell eljárni, ha a határokon átnyúló fő eljárás - másodlagos eljárás találkozásáról van szó? Milyen hatással vannak az új Polgári perrendtartás rendelkezései az eljárásokra és azok szereplőire?

Ezekről és a témához kapcsolódó egyéb kérdésekről lesz szó az interaktív előadáson.

 

A tartalomból:

- A fiduciárius biztosítékok, helyük, kezelésük; a biztosított hitelezők helyzetének megváltozása

- A határokon átnyúló fizetésképtelenségi eljárások, a másodlagos eljárást elkerülő kötelezettségvállalás fogalma, a felek jogai és kötelezettségei

- A Csődtörvény és az új Polgári perrendtartás együttes alkalmazása


A rendezvény agendája:

12.25 – 12.45 Regisztráció
12.45 – 14.45   Előadás 1.
14.45 – 15.05 Kávészünet
15.05 – 16.45 Előadás 2.
16.45 – Programzárás
   

A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!