dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

„ERP: vele vagy nélküle?” - Kiválasztás, bevezetés, alkalmazás és fejlesztés a gyakorlatban

Menedzserképző Központ Logisztika Konferencia

2013. szeptember 19. (csütörtök)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Az esemény részvételi díja: 27 000 Ft + áfa

!Egy szervezettől, 2 vagy több fő jelentkezése esetén 5% kedvezmény

13.00 – 13.30
Regisztráció
13.30 – 13.40 Köszöntő
Vida Péter logisztikai rendszertervező, Adversum Kft.
13.40 – 14.10 Tabu témák ERP bevezetés kapcsán
Rendszertervezői és tanácsadói munkája során az előadó több esetben találkozott gyártó- és nagykereskedő cégeknél működő vállalatirányítási rendszerekkel. Az előadásban kitér olyan fontos kérdésekre, mint hogy "Mi mennyibe kerül egy ERP-nél?", illetve hogy "Van-e értelme testreszabni az ERP-t?"
Dr. Bóna Krisztián logisztikai rendszertervező, Adversum Kft.

14.10 – 14.40

Hogyan kerüljük el az ERP bevezetés célját meghiúsító leggyakoribb hibákat?
Az előadás keretein belül, 22 év alatt végzett 120 sikeres rendszer bevezetésének tapasztalataiból kerülnek említésre példák az ERP implementáció során leggyakrabban felvetődő hibákra, valamint azok elkerülésére, megoldására.
Rozenberszki Zsolt értékesítési igazgató, R&R Software Zrt.
14.40 – 15.10 Miért kell fejleszteni a vállalatirányítási rendszert bevezetés után?
A mezőgazdasági iparágban tevékenykedő nagykereskedő nemrégiben vezetett be vállalatirányítási rendszert, azonban azzal nem ért véget a munka. Az előadásban szó lesz a bevezetés előtti és utáni állapotról, a buktatókról és a tanulságokról.
Berényi Sándor operatív és IT vezető, Chemical Seed Kft.
15.10 – 15.40 Kávészünet
15.40 – 16.10 Miért tart olyan sokáig egy-egy ERP fejlesztés?
A felszólaló többek között a Heineken Hungária, az Audi és a BorsodChem szakértőjeként számtalanszor segített az igények fejlesztők felé történő kommunikálásában, így tudja, hogy mi az, amin el szokott csúszni egy-egy fejlesztés.
Szabó Balázs, független ERP szakértő
16.10 – 16.40 ERP sikerek és kudarcok a gyakorlatban
Logisztikai szolgáltatóként a BI-KA Logisztikának is fontos a hibátlanul működő vállalatirányítási rendszer. Az előadásból megtudhatjuk, hogyan sikerült ezt elérniük.
Karmazin György tulajdonos-ügyvezető igazgató, BI-KA Logisztika Kft.
Szécsi Gabriella ügyvezető igazgató, BI-KA Logisztika Kft.
16.40 – 17.10 Vállalatirányítási rendszer kiválasztása a gyakorlatban
A romániai, magyar tulajdonban lévő fűtésszerelvény és szaniteráru országos kereskedő 2007 és 2011 között vezetett be vállalatirányítási rendszert, nagy hangsúlyt fektetve a kiválasztási procedúrára. Erről oszt meg hasznos információkat a hallgatósággal a felszólaló, mely útmutatást nyújt az ERP-jüket lecserélni szándékozók, és a bevezetés mellett döntők számára is.
András Lehel ügyvezető igazgató, Melinda Impex Instal Rt.
17.10 – 17.30 Trendek és vélemények a vállalatirányítási rendszerekről
Az előadó egy aktuális kutatás eredményeit mutatja be a résztvevőknek, amelyből kiderül, hogy mit gondolnak a vállalatvezetők a vállalatirányítási rendszerekről.
Vida Péter logisztikai rendszertervező, Adversum Kft.
17.30 Programzárás
   
  A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

Gyakorlatilag ma már minden vállalat alkalmaz vállalatirányítási rendszereket. Sokan nagyon magas összegeket költenek rá, mégis problémák tömkelege áll a felhasználók előtt. Bár sokban segítik is az ERP-k a cégeket, mégis gyakran egyáltalán nem úgy használják azokat, ahogy kell.
Számtalanszor előfordul, hogy a felhasználók alávetik magukat a rendszereknek, és a folyamataikat változtatják meg csupán azért, hogy használni lehessen a nem mindig könnyen kezelhető ERP-ket - bonyolítva az amúgy logikus munkafolyamatokat.

A rendezvény szakít az eddig megszokott vállalatirányítási konferenciákkal. Célunk az, hogy az eddig tabunak számító témákat feszegetve, őszintén szóljunk a valós problémákról, illetve tiszta vizet öntsünk a pohárba a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatban. A rendezvény utat mutat a vállalatoknak, hogyan élhetnek túl az ERP-k világában, górcső alá kerül többek között az, hogy miért és mikor éri meg bevezetni egy rendszert, mire kell ügyelni a bevezetés során, mire készüljenek fel, illetve hogyan ismerjék fel, hogy az jól működik. A vállalatok feladata pedig az, hogy megtalálják, miben nyújt segítséget számukra egy ERP, hogyan kezeljék helyén a rendszert.