dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

„Az érzelmi intelligencia szerepe a munkában”

Menedzserképző Központ Workshop

2019. október 8. (kedd)
Budapest, Star City Hotel (1078 Budapest, István u. 14.)

Az esemény részvételi díja: 25 900 Ft + áfa

Egy szervezettől több fő jelentkezése esetén 21 900 Ft + áfa / fő a részvételi díj!

 

A workshop vezetője: dr. Skita Erika, kommunikációs hídépítő, EQ tréner

A rendezvény időtartama: 09.00 – 13.00 /kávészünettel - A részvételi díj tartalmazza a vendéglátást./
Maximális létszám: 30 fő

 

INFORMATÍV, INTERAKTÍV, „SZEMFELNYITÓ” KÉPZÉS AHA-PILLANATOKKAL

Résztvevőinknek egy 10 000 forint értékű online teszttel és részletes kiértékeléssel kedveskedünk!*


A munkavállalók tevékenységére nagy hatással vannak az érzelmeik. A vállalatok teljesítménye, és sok esetben a hatékonysága azon is múlik, milyen a munkahelyi légkör, és hogyan érzik magukat az ott dolgozók. Felmérések szerint a cégek problémáinak 76%-a emberi/kapcsolati alapú (Globális felmérés: Workplace Issues Survey, 2014).
 
Az érzelmi intelligencia a teljesítmény legerősebb meghatározója: 58%-ban jelzi előre a sikerességet, legyen szó bármilyen munkakörről. Akik magas EQ-val, ám átlagos IQ-val rendelkeznek, az esetek 70%-ában jobban teljesítenek, mint a fordított adottságúak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók 90%-ban magas EQ-val rendelkeznek.
 
A jól használt EQ-készségek segítenek:

− a cégen belüli és az ügyfelekkel való kommunikáció célzott javításában;
− a konfliktusok felismerésében, hatékony kezelésében vagy megelőzésében;
− az értékesítés növekedésében;
− a csapat és a személyes hatékonyság javításában;
− az összetartóbb csapatok létrehozásában;
− a munkaerő-megtartásban.

Az EQ nemcsak kivételes versenyelőnyt jelent mind az egyén, mind a vállalat számára, de az ezen alapuló kiválasztási módszer nagy megtakarítást is jelenthet egy szervezetnek. A piaci helyzetre is megoldást jelenthet a magas EQ-val rendelkező vezetők, munkavállalók felvétele, illetve megtartása, és az EQ-n alapuló munkakörnyezet biztosítása, amelyben a készségek kibontakozhatnak.

Tudta? A World Economic Forum a 2020-ra szükséges munkahelyi készségek tízes toplistáján az érzelmi intelligenciát a hatodik helyen emelte ki.


A tematikából:

EQ-alapok
Mi az érzelmi intelligencia, és hogyan jelenik meg az élet különböző területein?
Az érzelmi intelligencia gyakorlati haszna
Hogyan tudjuk hasznosítani azokat az − érzelmi intelligenciából származó − információkat, amelyek megjelennek a döntéseinkben? Mit mutat a jelenlegi helyzetünk a fókusz-, a döntéshozatal- és a motivációs skálán? Erősségek, veszélyek, segítség a velünk együtt dolgozóknak.
Viselkedési minták és reakciók
Miért nehéz a reakciókon változtatni, és hogyan lehetünk rajtuk úrrá mégis? A minták megismerése és tudatossá tétele. „Robotpilóta-üzemmód” helyett tudatosság − figyelünk és reagálunk a helyzetekre!
 

A workshopon minden említett témakört gyakorlatokkal támasztunk alá, ahol a résztvevők a saját élményeik alapján vonják le a következtetéseiket. A szerzett új ismereteket azonnal teszteljük, használjuk a gyakorlatban. Az eredmény az önmagunkhoz és másokhoz való tudatosabb, empatikusabb hozzáállás, a kommunikációs és viselkedési minták felismerése, módosításuk elősegítése.

 

Az elmélet-gyakorlat aránya: 30-70%

A képzést ajánljuk: HR-vezetőknek, döntéshozóknak, menedzsereknek (a szervezet méretétől függetlenül), további munkavállalóknak

 

* A képzésre jelentkezők részére az Értsünk szót Kft. egy 10 000 forint értékű online tesztet biztosít. A 15-20 percet igénybe vevő, 77 kérdéses, magyar nyelvű felmérés eredményét a workshopon kapják kézhez a résztvevők.

Az EQ vizsgálatakor kiderül, hogy egy személy:
− racionális vagy érzelmi fókuszú (azaz mely információk befogadása jön természetesen számára)
− a döntéseit elemző módon vagy az új lehetőségekre tekintettel hozza meg
− a motivációja a jelenlegi vagy a jövőbeli eredményekből származik
− melyek a legerősebb EQ-készségei

 


A workshop az Értsünk szót Kft. szakmai vezetésével kerül megrendezésre,
a programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

A gépjárművel érkező vendégeink számára parkolási lehetőség közterületen van, melynek költsége 08:30 – 18:00 között 350 Ft / óra, valamint azoknak, akik a parkolóházakat részesítik előnyben, a Garay tér 20. szám alatt található Garay Centert ajánljuk, melynek díjszabása 300 Ft / óra.