dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

„Az Európai Unió adatvédelmi rendelete gyakorlati kérdések és megoldások tükrében”

Menedzserképző Központ VI. Adatvédelmi Konferencia

2016. november 15. (kedd)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Az esemény részvételi díja: 27 000 Ft + áfa

Egy szervezettől több fő regisztrációja esetén 22 000 Ft + áfa a kedvezményes részvételi díj!

A szervező a résztvevők részére vendéglátást és térítésmentes parkolást biztosít.

12.00 – 12.30
Regisztráció
12.30 – 12.40

Moderátori megnyitó
Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelmi szakértő, Freidler Ügyvédi Iroda
12.40 – 13.20

A NAIH szerepe és vizsgálatai most, valamint a rendelet hatályba lépése után
Jellemzően melyek a Hatóság vizsgálati szempontjai, kiknek kell tartani az esetleges vizsgálatoktól? Mennyiben változik a NAIH eljárási rendje, és vizsgálati terve az EU rendelet hatályba lépésének közeledtével, valamint mire számíthatunk a rendelet hatályba lépése után? Milyen szempontok vezérlik a hatóságot a bírság kiszabása során, és milyen változásokra lehet számítani ezen a téren?
Dr. Szabó Endre Győző elnökhelyettes, NAIH

13.20 – 14.00


Az Európai Unió adatvédelmi rendeletének lényeges szabályai, felkészülés a rendelet alkalmazására
Mennyiben mások a rendelet által, az adatkezelőkre meghatározott kötelezettségek a most hatályos törvényi szabályokhoz képest? Milyen változást hoz az adatkezelők életében a rendelet, és hogyan lehet ezekre felkészülni?
Dr. Domokos Márton ügyvéd, CMS Ügyvédi Iroda
14.00 – 14.40 A NAIH által végzett adatvédelmi audit
Miként auditálja a NAIH az adatkezeléseket, mi a menete? Kinek érdemes választania az auditot, és mire lehet számítani az során? Kell-e tartanunk attól, hogy a vizsgálat esetleges megállapításait hatósági eljárás követi?
Dr. Árvay Viktor osztályvezető, NAIH
14.40 – 15.10 Kávészünet
15.10 – 15.50 Az adatkezeléssel kapcsolatos kockázatok felmérése és csökkentése, teendők a NAIH eljárás esetén
Ha vállaljuk a jogellenes, vagy aggályos adatkezelést, miként lehet felmérni a kockázatokat, és van-e lehetőség azok csökkentésére? Hogyan érdemes eljárni, ha tudomást szerzünk a Hatóság eljárásáról? Mi a teendő az eljárás során és az elmarasztaló határozatot követően?
Dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelmi szakértő, Freidler Ügyvédi Iroda
15.50 – 16.30 Az érintett tájékoztatásának gyakorlati kérdései
Miként kell tájékoztatni az érintettet az adatkezelésről, mi a minimális tartalma? Milyen formában lehet, és kell megadni a tájékoztatást? Hogyan lehet elkerülni, hogy az elégtelen tájékoztatás a hozzájárulás érvénytelenségét vonja maga után? Miként lehet bizonyítani utólag a tájékoztatás tartalmát?
Dr. Dósa Imre adatvédelmi felelős, Budapest Bank Zrt.
16.30 – 17.10
Aktuális NAIH ajánlások és állásfoglalások
Fogyatékosok jogainak gyakorlása pénzügyi szolgáltatások kapcsán; hangfelvétel ajánlás; Privacy Shield egyezmény
Dr. Barán-Kalász László
ügyvéd, Dr. Barán-Kalász Ügyvédi Iroda
17.10 – Programzárás 
 

 

A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

Az adatvédelmi jog vitathatatlanul egyre hangsúlyosabb szerepet foglal el minden olyan vállalat életében, ahol személyes adatokat kezelnek – márpedig alighanem minden cég ilyen, a kkv szektortól egészen a nagyvállalatokig. Kezeljük a munkavállalóink, az adósaink, az ügyfeleink, a potenciális ügyfeleink adatait; adatokat gyűjtünk a Facebookon, kuponok, nyereményjátékok útján. Tesszük mindezt egy igen nehezen betartható szabályozás, és egy meglehetősen szigorú hatóság mellett.

A jogalkotás pedig nem áll meg, azok után, hogy Európa egyik legszigorúbb adatvédelmi törvényét 2012. január 1-jétől egy még szigorúbb szabályozás váltotta fel, újabb kihívások várnak ránk. Elfogadásra került, és hamarosan hatályba lép az Európai Unió egységes adatvédelmi rendelete, amely közvetlenül hatályos lesz minden tagállamban. Sokan vártuk ezt itthon, bíztunk abban, hogy az európai mércével mérve is megszorító szabályozást felváltja valami élhetőbb, gazdaság-barátabb szabályozás. Ennek ellenére az Európai Unió adatvédelmi rendelete még nehezebbé teszi az adatkezelők dolgát, és még kockázatosabbá válik a jogellenes adatkezelés, ugyanis a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiszabható bírság összege jelentősen megnő.

Eseményünk, mint a korábbi adatvédelmi konferenciáink is, elsősorban a gyakorlati kérdésekre, és azok megoldásaira kíván fókuszálni. Választ keresünk arra, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni most, és akkor, ha hatályba lép az Európai Unió adatvédelmi rendelete, valamint mit kell tennünk annak érdekében, hogy felkészülhessünk a változásokra. Előadóink a gyakorlatban is használható tanácsokat adnak annak érdekében, hogy adatkezelésünk jogszerű, és kockázatmentes legyen. Konferenciánk azokhoz szól, akik személyes adatokat kezelnek – egyszóval mindenkihez.