Menedzserképző Központ IX. HR Konferencia

2016. november 24. (csütörtök)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Ráczné Szőke Ildikó

Ráczné Szőke Ildikó

HR ügyvezető igazgató, Raiffeisen Bank, Magyarország

Ráczné Szőke Ildikó első diplomáját a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi áruforgalmi szakán szerezte meg 1993-ban, amit 1998-ban kiegészített a BKÁE (jelenlegi Budapesti Corvinus Egyetem) marketing menedzsment szakán szerzett oklevéllel. 
Karrierjét 1993-1995 között a Magyar Hitel Bank Rt. Pályakarrier Programjában alapozta meg, mely lehetőséget nyújtott számára a bankszakma és banküzem átfogó ismeretének megszerzésére, emellett számos szakmai, illetve személyes készségfejlesztő programon való részvételre. HR pályafutását 1996-ban kezdte ugyanebben a bankban a szervezeti kultúrafejlesztés és képzés területén. 1997-2001 között a bank jogutójánál, az ABN AMRO Banknál a képzés-fejlesztési terület helyettes-vezetőjévé, majd vezetőjévé lépett elő, emellett a regionális HR tanácsadók tartoztak felügyelete alá.
Ezt követően 2001-2006 között a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott a HR fejlesztés és tanácsadás vezetőjeként, főosztályvezető-helyettesi pozícióban, 2006-ban pedig főosztályvezetővé nevezték ki.
2006-ban, amikor az E.ON csoporthoz  csatlakozott, egy szűk 3 éves kitérőt tett az energiaszektorba, a Földgáz üzletág HR igazgatói posztján. 
2008. végén, éppen a pénzügyi válság kirobbanását követően, visszatért a bankszektorba, ahol azóta is ő látja el a Raiffeisen Banknak és leányvállalatainak HR vezetői teendőit.