DFT

HotelEger4

Balvany

royal2015

ogh

Menedzserképző Központ Menedzsment Konferencia

2013. június 11. (kedd)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Papp István

Papp István

41 éves
Microsoft Magyarország
Ügyvezető igazgató

17 éve Informatikai és Távközlési cégeknél dolgozó közgazdász szakember dolgozott hazai és nemzetközi multinacionális vállaltnál egyaránt. Pályafutását az Anixter Distribution amerikai vállaltnál kezdte, ahol a Lucent Technologies termékek kizárólagos disztribútoraként épített eredményes értékesítési hálózatot.

1999-ben igazolt a Cisco Systems Magyarországhoz, ahol direkt és indirekt értékesítési területeken szerzett vezetői tapasztalatokat, 2004-ben az EMEA régió legsikeresebb kereskedelmi igazgatójává választották. Később a cég dél-kelet európai régióját és a magyarországi leányvállalatot vezette. Vállalatvezetői feladatai mellett, 2 éven át az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnökségének tagja volt.

2007-ben, a Magyar Telekom akkor megújuló felsővezetésébe választották a Vállalati Szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes lett. Ezzel egyidőben a cég ügyvezető bizottságának tagjává vált. Kiemelkedő szerepet játszott a leányvállalati struktúra egyszerűsítésében illetve az első teljeskörű ICT szolgáltatásokat kínáló cég kialakításában.

2011. októberében bízták meg a Microsoft Magyaroszág ügyvezetői feladatainak ellátásával.

Szakmai pályafutás során sokat tett a digitális irástudatlanság hazai leküzdéséért és az oktatási rendszer modernizációjáért. A Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagjaként aktív szerepet vállal az utánpótlásnevelés fejlesztésében.  

Feleségével két gyermeket nevelnek és szabadidejüket utazással és vitorlázással töltik.