dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

„Pénzügyi közvetítők 2012. - mi változott a piacon a szigorúbb szabályozás miatt?”

Menedzserképző Központ Pénzügyi Konferencia

2012. december 5. (szerda)
Danubius Hotel Gellért, Budapest

Az esemény részvételi díja: 26 000 Ft + áfa

! Egy vállalattól, két vagy több fő regisztrációja esetén 5% kedvezmény

13.00 - 13.30 Regisztráció
13.30 - 13.40 Moderátori megnyitó

dr. Freidler Gábor ügyvéd, adatvédelmi szakértő

13.40 - 14.20 A jogi szabályozás áttekintése, különös tekintettel a változó szabályozási környezetre; a hatályos szabályozás tapasztalatai, gyakorlati kérdései
dr. Vajda Ivett Retail Senior Jogtanácsos, CIB Bank Zrt.
14.20 - 14.50 A szakmai követelményeknek való megfelelés kérdése; képesítési- és vizsgakövetelmények - kihívások a gyakorlatban
Koch András tanácsadó, Magyar Bankszövetség
14.50 - 15.20 Nehézségek a közvetítői oldalról: a megbízók igényei és teljesítésük; eltérések a kiszervezés, munkaerő-kölcsönzés és közvetítés között. Közvetítő közreműködése a szerződéskötésben, távközlő eszközök használata.
Bágyi Sándor ügyvezető igazgató, TeleMedia Kft.
15.20 - 15.50 Kávészünet
15.50 - 16.20 Az ügynök: mikor tippadó, mikor közvetítő? - Az elhatárolás főbb kérdései, a Felügyelet gyakorlata és a kiskapuk; a Felügyelet vizsgálati, bírságolási gyakorlata
dr. Árvai János ügyvéd, Dr. Árvai János Ügyvédi Iroda
16.20 - 16.50 Ma már nem 2012-ről, hanem 2014-ről kell beszéljünk!
Nem elég kivárni, csak az a közvetítő tud megmaradni, aki azonnal reagál
János Zsolt MAS FECIF IGAZGATÓ TANÁCSÁNAK TAGJA, MAGYARORSZÁGI KÉPVISELŐ; ügyvezető igazgató, AWD Magyarország Kft.
16.50 - 17.30 Panelbeszélgetés
Tapasztalatok a hatályos szabályozásról, a gyakorlat kérdései és a szabályozás lehetséges változásai
Résztvevők:
dr. Árvai János ügyvéd, Dr. Árvai János Ügyvédi Iroda
Bágyi Sándor ügyvezető igazgató, TeleMedia Kft.
János Zsolt MAS FECIF IGAZGATÓ TANÁCSÁNAK TAGJA, MAGYARORSZÁGI KÉPVISELŐ; ügyvezető igazgató, AWD Magyarország Kft.
Koch András tanácsadó, Magyar Bankszövetség
dr. Vajda Ivett Retail Senior Jogtanácsos, CIB Bank Zrt.
17.30 - Programzárás
   
  A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

Eltelt már több év a pénzügyi közvetítőkre vonatkozó szabályozás átalakítása óta, de mégsem mondhatjuk, hogy a piac „beállt” a normális, zavartalan működésre, ugyanis a jogi környezet az idő múlásával talán több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. A pénzügyi közvetítők, a megbízó pénzügyi intézmények, és az ügyfelek is nehéz helyzetben vannak: szűkülő piacon kell megtalálni a lehetőségeket, és azokkal úgy kell élni, hogy az üzlet minden szereplőnek előnyös legyen, vagyis a létrejövő jogviszony egyaránt szolgálja a pénzügyi intézmény, a közvetítő, és a szolgáltatást igénybe vevő ügyfél érdekeit.
A jelenlegi jogi szabályozás ugyanakkor terheket ró a közvetítői piac szereplőire, hiszen számos követelménynek kell megfelelni, és számos kizáró rendelkezéssel találkozhatunk – elég csak a szigorú szakmai követelményekre utalni, vagy arra a nehezen magyarázható szabályra, amely szerint a közvetítő alvállalkozója más pénzügyi intézménnyel vagy közvetítővel nem állhat jogviszonyban.
Mindenki keresi a kiskapukat, a lehetőségeket a hatékony, felesleges bürokráciától mentes működésre. Ez azonban nem könnyű. Amint arra utaltunk, a szabályozás legalábbis ellentmondásos, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete pedig iránymutatások helyett inkább szankciókkal mutatja az utat…


Konferenciánk a közvetítői rendszer fontos kérdéseire keresi a választ, a gyakorlat szemszögéből:
- Mikor kell, és hogyan lehet megfelelni a szakmai követelményeknek?
- Hogyan ellenőrzi a Felügyelet a szereplőket, milyen szankciókra kell számítani, ha a vizsgálat jogellenes gyakorlatot tár fel?
- Van-e kibúvó a szabályok alól, mikor lehet kikerülni a pénzügyi közvetítőkre vonatkozó szabályok alkalmazását – hol húzódik a „tippadók” és a közvetítők közötti határvonal?
- Hol van a határvonal a pénzügyi szolgáltatás közvetítése és az „egyszerű”, közvetítéshez kapcsolódó, de közvetítésnek nem minősülő kiegészítő tevékenységek között?
- Miként oldják meg a közvetítők a problémákat, hogyan lehet megtalálni a megbízói elvárások, a jogszabályi követelmények, és a hatékonyság igénye közötti egyensúlyt?


Előadóink gyakorlati szakemberek megbízói (banki), és közvetítői oldalról egyaránt. A konferencián való részvétel hasznos nem csupán a közvetítőknek, hanem a pénzügyi intézmények képviselőinek is, továbbá azoknak, akik a pénzügyi közvetítéshez kapcsolódóan szolgáltatást nyújtanak.