dijmenteskonzultacio

dijmenteskonzultacio

Önérvényesítés asszertív kommunikációval – gyakorlatközpontú intenzív képzés

Menedzserképző Központ Webinárium

2021. október 14. (csütörtök), 10.00-16.30

Az esemény részvételi díja: 29 000 Ft + áfa

 

KEDVEZMÉNYES JEGYÁRAK 

Október 1-ig (péntek): 26 000 Ft + áfa
Egy szervezettől több fő jelentkezése esetén: 24 900 Ft + áfa / fő

Részvétel az Asszertív kommunikáció + Konfliktuskezelés webináriumon: 49 000 Ft + áfa (ugyanazon személy részvétele esetén érvényesíthető)

Az Asszertív kommunikáció és a Konfliktuskezelés webinárium témái szorosan kapcsolódnak egymáshoz, így érdemes mindkét alkalomra együttesen regisztrálni.

 

Amennyiben az időpont nem megfelelő, kérjen egyedi ajánlatot egyszemélyes vagy csoportos online képzésre!

 

AZ ELŐADÁSRA MAGÁNSZEMÉLYEKET ÉS A CÉGEK KÉPVISELŐIT EGYARÁNT VÁRJUK!

Technikai információk: Az online képzésen való részvételhez mikrofon és webkamera használatát szeretnénk kérni az esemény interaktivitása miatt. A képzéshez a Zoom nevű meeting szoftvert használjuk.

 

Az eseményen közös gondolkodás és információátadás zajlik, az nem irányul kompetencia-kialakításra és fejlesztésre, végzettséget nem ad.

 
 
 
 

Az asszertivitás nemcsak egy lényeges kommunikációs készség, hanem szemléletmód, ami egy másfajta, tudatos gondolkodási és viselkedési irányt ad. Ez a hatékony technika segít abban, hogy úgy álljunk ki önmagunkért, úgy nyilvánítsunk véleményt, úgy mondjunk NEM-et, hogy közben a másik fél jogai sem sérülnek.

A készség elsajátításával könnyebben tudunk kommunikálni munkatársainkkal, ügyfeleinkkel, illetve tárgyalási helyzetekben is jobban tudunk teljesíteni, sőt könnyebben megy a kapcsolatépítés is. Az asszertív kommunikációt a munkánkban és a magánéletünkben is egyaránt tanácsos alkalmazni, rendkívüli fontosságú stresszesebb időben (is), amiben most élünk. Ráadásul, ha a szakmai kompetenciákon túlra tekintünk, akkor e kommunikációs készség birtokában győztesen kerülünk ki olyan versenyhelyzetekből, mint egy állásinterjú vagy előléptetés.

A webináriumon elvégzett teszt segítségével mindenki be tudja majd azonosítani a maga jelenlegi kommunikációs stílusát. Többek között saját, a résztvevők által hozott helyzetekkel dolgozunk, szituációkat elemzünk és megoldásokat dolgozunk ki azokra.Az asszertív kommunikáció hatására:
magabiztosabban kommunikálunk, mert az mankót ad nehéz beszélgetésekhez
könnyebben képviseljük és érvényesítjük a saját érdekeinket, akaratunkat, képesek vagyunk személyes határaink meghúzására
win-win helyzeteket teremtünk, jobb emberi kapcsolatokat alakítunk ki
képesek vagyunk a másik félre hatást gyakorolni, cselekvésre motiválni, az ellenállását csökkenteni, vagy a ránk erőltetett akaratát kezelni
könnyebben tudunk NEM-et mondani bűntudat és a másik fél megbántása nélkül


Milyen részekből áll majd a webinárium?
- gyakorlatközpontú elmélet, azonnal beépíthető eszközök
- gyakorlatok: videóanyagok, teszt, játékos feladatok, esettanulmányok


Tematika
- Kommunikációs hibák és kommunikációs mankók
- Személyiségtípusok kommunikációja
- Kommunikációs stílusok és azok beazonosítása; saját kommunikációs stílusunk meghatározása kommunikációs profil teszttel
- Asszertivitás alapok, asszertív jogok
- Én-üzenetek használata mint kommunikációs technika: tényszerű önkifejezés és érzéskinyilvánítás, igénykifejezés, kérésmegfogalmazás
- Az értő figyelem: a megértés fejlesztése és az odafordulás képessége; az értő figyelem tipikus hibái
- Egyéb kommunikációs eszköz: a csend
- Tipikus határsértések; NEM-et mondási technikák, határaink meghúzása tisztelettel, anélkül, hogy önzőnek tűnnénk
- Az asszertivitás leggyakoribb hibái

 

A webinárium vezetője: Ács Nóra tréner, ügyvezető, Menedzserképző KözpontA programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!