Menedzserképző Központ IV. HR Konferencia

2014. április 17. (csütörtök)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

Patai Ágnes

Patai Ágnes

1953-ban született, közgazdász.

1990-ben kezdte HR szakmai pályafutását a távközlési szektorban. A MATÁV privatizációjának időpontjától,

1992-től 1996-ig a cég menedzserképző Központját vezette, amely széleskörű nemzetközi kapcsolatokon nyugvó stratégiai műhelyként szolgált a liberalizálódó telekommunikációs piac kihívásaira készülő cég vezetői számára.

Mindezek lehetőséget nyújtottak számos európai és tengeren túli távközlési cég HR gyakorlatának részletekbe menő megismerésére.

1996-98. között a Hírközlési Főfelügyeletnél elnöki tanácsadóként, majd rövid ideig nemzetközi igazgatóként dolgozott.

1998-2000 októberéig a Magyar Posta humánerőforrás főigazgatói pozícióját töltötte be.

Irányításával indult el a Magyar Posta humánerőforrás gazdálkodási tevékenységének átalakítása, a posta új piaci, üzleti szerepvállalásainak valamint a hatékonyságnövelés és a korszerű HR menedzsment követelményeinek megfelelően.

2001. februárjától a Fővárosi Gázművek Zrt. humánpolitikai igazgatója. A több, mint másfél évszázada a főváros biztonságos gázellátásáért felelős, nagy hagyományokkal rendelkező nagyvállalat átalakítása - a liberalizált energiapiaci körülmények közt is helyt állni, gyorsan alkalmazkodni képes szervezetté - rendkívül izgalmas feladatokat jelentett a HR számára is. Különösen azért, mert az új megoldásokat egy folyamatosan átalakuló, kiszámíthatatlanul változó piaci, jogszabályi környezetben kellett megtalálni.

Mindhárom szervezetben sikerült a változások menedzselésének úgy részesévé válnia, hogy a vállalatok eredményességének és sikerének elsődleges feltétele, a tudatosan menedzselt humán tőke jelentősége felértékelődjön és hosszú távon garantálja a fenntarthatóságot.