Menedzserképző Központ IV. Adatvédelmi Konferencia

2015. március 19. (csütörtök)
Budapest, Danubius Hotel Gellért

dr. Zárdai Zoltán

dr. Zárdai Zoltán

Jogi diplomáját külföldi tanulmányok (University of Gent) után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerezte 1995-ben.

Adatvédelemmel, direkt marketinggel és munkajoggal a kezdetektől foglalkozik és 1995-től biztosítja a jogszerű működési hátteret az áruküldő műfaj piacvezető klasszikusának és számos más áruküldő, telemarketing, illetve reklámcégnek. E körben több alkalommal képviselte sikeresen ügyfeleit adatvédelmi, fogyasztóvédelmi és versenyjogi ügyekben. 1998-től már ügyvédként számos olyan munkajogi ügyben nyújtott tanácsot, látott el peres képviseletet, melyekben személyiségi jogi, adatvédelmi kérdések merültek fel.

Dr. Zárdai Zoltán 2001-2004 között dr. Majtényi Lászlóval és dr. Jóri Andrással együtt tagja a Réti Szegheő és Társa Ügyvédi Iroda adatvédelmi csoportjának. Dr. Zárdai Zoltán 2004-től a Magyar Munkajogi Társaság tagja.

Dr. Zárdai Zoltán 2005-től saját ügyvédi irodában képviseli áruküldő ügyfeleit és több más nemzetközi céget (gépjármű importőr, távközlési szektor), és több alkalommal közreműködött jogászként sikeres lobbi tevékenységben (pl. a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvényjavaslat közvetlen üzletszerzési tevékenységet teljesen korlátozó szabályainak enyhítése). Dr. Zárdai Zoltán ügyvédi tevékenysége során az adatvédelem és fogyasztó védelem mellett a munkajog területén szereztem széleskörű tapasztalatot. Az adatvédelem területén szakmai tapasztalata többek között kiterjed az adatbázisok átadására, külföldi továbbítására, kiszervezésére, szerződések, szabályzatok, auditok készítésére a magyar és az EU szabályozás és gyakorlat alapján mind DM (hagyományos DM csatornák és közösségi média) területen, mind a szektor specifikus területeken (telekommunikáció, pénzügyi szféra).

2011-ben borjogi szakjogász (Master 2 „Droit de la vigne et du vin”) diplomát szerezett a PTE, ÁJK és az Université Montesquieu-Bordeaux IV. Egyetem közös képzésén.

Idegen nyelv: angol

Zárdai Ügyvédi Iroda
1036 Budapest, Lajos u. 74-76.
Telefon: + 36 1 375 2547, + 36 1 430 1683
Fax: + 36 1 430 1783
Email: zoltan.zardai@zardai.hu